Реклама от www.by: Доставка цветов в Гомеле
Доставка роз в гомеле, свежие букеты, лучшие цены, быстрая доставка, 2. 65 руб. За розу 65 см
rosesexpress.by

Наш праект дапамог палескай сям'і папоўніць фотаграфічную спадчыну рода

11. 06. 2020

Усіх наведвальнікаў Народнага літаратурна-краязнаўчага музея цікавіць асоба Луізы Бойд. На тэрыторыі музея стаіць памятны знак у гонар экспедыцыі амерыканскай падарожніцы ў 1934 годзе, якая ахапіла больш дзесяці жывапісных мясцін Піншчыны. Пінск, Пінкавічы, Почапава, Гарадзішча, Кудрычы, Плошчава, Курадава, Гарадзішча… Альбом яе фотаздымкаў стаў адным з самых цікавых экспанатаў. Дзякуючы яму і нарадзіўся гэты артыкул.

Любая гісторыя пачынаецца з выпадка. А невыпадковага, як вядома, нічога не бывае.Пачатак гэтай гісторыі быў наступны. Неяк завітаў у музей мой муж, мясцовы карэнны жыхар Верыч Валянцін Сямёнавіч. У пошуках нечага цікавага пачаў разглядаць фотаальбом  “Палессе Луізы Бойд”, які  папаўся  яму на вочы.  На адным  з разваротаў альбома з надпісам “Пінкавічы.Праца на балоце” ён асабліва засяродзіў увагу. Неўзабаве здзіўлена ўсклікнуў: “Гэта ж мой дзед Рыгор!” Дакладнае знешняе падабенства не давала падставы для сумненнняў.

Малады пінкавец з касою зазняты спераду і ззаду. “Ці касьба па калена ў вадзе зацікавіла вядомую амерыканку, ці то касяр спадабаўся?”,- жартую я падчас экскурсіі. А Верычу Рыгору  Іванавічу было на той час (а гэта быў 1934 год) 30 гадоў.

Гэтым фотаздымкам зацікавілася ўся радня. “ Ці сапраўды гэты статны паляшук наш дзед?” , - хвалявала ўсіх  пытанне. Вескі доказ знайшоўся ў сямейным фотаальбоме унучкі Лобан Зінаіды.  Невялічкая  “картачка”  развеяла ўсе сумненні. Магчыма, што аўтар гэтага фотаздымка тая ж Луіза Арнер Бойд.

Прапаную і вам, паважаныя землякі “здзейсніць вандроўку” па гэтым цікавым  альбоме і стварыць  свае сямейныя гісторыі. Цікава і захапляльна вы зможаце гэта здзейсніць у нашым музеі.

P.S

Імя Луізы Бойд стала вядомым  дзякуючы краязнаўчай камандзе “Садружнасць Палесся”, якая  паспяхова рэалізавала доўгатэрміновы праект пры падтрымцы пасольства ЗША і садзейнічанні Пінскага раённага  выканаўчага камітэта.

Метадыст ЦТДзіМ  Пінскага раёна Жанна Верыч

купить растения
Электромонтажные работы

Электромонтажные работы в бресте +375 (29) 829 - 90 - 77

Юридическая помощь по трудовым отношениям

У вас есть вопросы? Мы бесплатно найдем ответы.

profapk.www.by

www.by/create/shop/