Реклама от www.by: Магазин цветов и подарков
Большой выбор цветов по низким ценам
656.by

На Піншчыне выйшаў зборнік краязнаўчых нататак І.Калошы

28. 09. 2019

Гуманітарна-асветніцкае грамадскае аб'яднанне "Садружнасць Палесся" летась падтрымала ініцыятыву жыхароў вёскі Пінкавічы Пінскага раёна пра неабходнасць выдання пасмяротнага зборніка публікацый краязнаўцы, настаўніка беларускай мовы і літаратуры, заснавальніка і першага дырэктара Народнага літаратурна-краязнаўчага музею Якуба Коласа Івана Іосіфавіча Калошы. Урэшце справа завершаная!

На Піншчыне свет пабачыў зборнік краязнаўчых нататак заснавальніка Народнага музея Якуба Коласа ў Пінкавічах. Выданне прысвечанае 90-годдзю Івана Калошы (1929-2010). Над зборнікам краязнаўца працаваў у апошнія гады жыцця і не паспеў давесці да друку. Амаль праз дзесяць год пасля смерці даследчыка справа завершана.

„Гэта быў цудоўны педагог і добры арганізатар”, – адзначае калега па настаўніцкай і музейнай справе Антаніна Сідарук:

– Я была ў яго на ўроку, ён праводзіў урок – іграў на скрыпцы. Гэта канешне быў цуд, а не ўрок. Ён вучыў малых дзяцей светлай духоўнасці праз музыку, вось гэта мне запомнілася. Запомнілася, як ён вёў у музеі экскурсіі, бо не адзін раз я была. Я з ім працавала ў творчай групе настаўнікаў беларускай мовы і літаратуры Пінскага раёна.

Сярод вучняў Івана Калошы ёсць вядомыя асобы, як міністр інфармацыі, дыпламат Анатоль Бутэвіч, былы прэм’ер-міністар Міхаіл Мясніковіч, даследчыца беларускай літаратуры, навукоўца Любоў Тарасюк.

Беларускае радыё Рацыя

Официальный дилер марки SEMIN в Могилеве
Магазин цветов и подарков

Большой выбор цветов по низким ценам

Узбекские чугунные казаны, печи, ляганы с доставкой в Минске

Интернет-Магазин модной бижутерии

Отличного качества с золотым 18к и серебряным 925 покрытием, со вставками из фианитов.

pozolota.www.by

Интернет-магазин Детской одежды секонд хенд

Акции. Распродажи. Скидки до 50%. Детская одежда мировых брендов. Широкий выбор вещей для детей от 0 до 16 лет.

gaiti.by